Fasciatherapie

Fasciatherapie MDB ( Methode Danis Bois) is een specialisatie binnen de kinesitherapie, met aandacht voor de fysieke en psychische aspecten van klachten. De fasciatherapie is een zachte behandelingsvorm. Tijdens de manuele therapie trachten we naargelang de kwetsuren het bindweefsel, dat alom aanwezig is in het lichaam, te behandelen. Door middel van deze behandeling wordt de persoon bewust gemaakt van zijn lichaam en krijgt hij meer inzicht in zijn letsel. Oefentherapie bestaat uit zeer gerichte, trage oefeningen ter verbetering van de beweging, stabiliteit en kracht. Deze oefentherapie zal de persoon bewust maken van de beweging in zijn lichaam.

Fasciatherapie werkt op en mét de natuurlijke autonome beweging van het bindweefsel (= fascia’s). Het bindweefsel is als een groot 3D-spinnenweb dat zich uitstrekt in het ganse lichaam. Het zit zowel aan de oppervlakte als in de diepte, tot op cellulair niveau. Zowel ter hoogte van de huid, spieren, botstukken en bloedvaten, vindt je bindweefsel terug. Dit weefsel is zeer gevoelig. Bij fysieke (vb. sportletsel, overbelastingsletsel, etc.) en psychische stress ontstaat er een soort van samentrekking in het bindweefsel (de fascia’s). Hierdoor gaat het weefsel reageren en informatie doorgeven aan de hersenen. De hersenen en het lichaam gaan anders functioneren wat kan resulteren in fysieke en psychische klachten. Dat kan ook invloed hebben op het gedrag van de persoon.

Het vrijmaken van geblokkeerd weefsel gebeurt met fasciatherapie MDB op een heel rustige en zachte manier. Er wordt steeds behandeld met veel respect voor je lichaam en houdt rekening met jou als persoon. Het bindweefsel wordt op rek gebracht met een bepaalde druk en snelheid. Daardoor ga je verschillende reacties uitlokken in het weefsel. Het soepel maken van de fascia’s herstelt de fysiologie en laat het lichaam beter functioneren. Dit zorgt voor een betere circulatie, een grotere veerkracht, mentale capaciteit en vitaliteit bij veranderende omstandigheden.